Tisdag och snart december

Idag var det –11 grader och det är kallt. Speciellt när vinden inte står stilla, det märkte jag när jag tog en promenad på lunchen och det ven kring öronen.

Trots kylan var det ingen frost i träden, men istället visade sig solen.

Jag följde fotspåren i snön och funderade över vad det var för hund som satte tassarna så rakt framför varann.

Senare på eftermiddagen fylldes himlen av fina fyrverkerier, i samband med invigningen av en ny butik.

En annan reflektion idag var över artikeln jag läste på Aftonbladet där de berättar att de lyckats göra möss ”yngre”.

Ett fungerande preparat som stoppar åldrandet skulle med andra ord inte enbart betyda att en för många utopisk dröm om evig ungdom går i uppfyllelse – det skulle även innebära stora ekonomiska vinster för samhället i form av minskade sjukvårdskostnader.

Det är förstås ett sätt att se på det. Fast jag undrar vad som händer med vår population? Och därmed även konsumtion och moder jord?
Ibland tänker jag att jag inte vill veta vad som händer i framtiden, det ser stundtals ganska olycksbådande ut. Samtidigt är jag en nyfiken person som inte kan låta bli att undra över hur vi kommer utvecklas, se ut, vad vi gör och hur vi gör det.

Åter till artikeln: De kanske inte menar att det är evigt liv, utan bara evigt ungdomligt utseende? Se ut som 20 när du är 80 år. Så underligt det skulle bli.

Dela på Facebook|Twittra|Maila länk|Kontakt

Din mail publiceras aldrig öppet. *

*

*