Sånt som gör mig glad

• När det i en bok jag fick för två år sen som jag låg och läste i natt när jag inte kunde sova ramlade ur en kärleksdikt, skriven till mig av min man. Förmodligen tänkt att jag skulle hitta den där födelsedagen men som sen blev bortglömd där.
Samtidigt var det nog nu den kändes bäst och jag fällde några lyckliga tårar, klappade min sovande man på kinden och lyssnade på hans snusande andetag.

•Att upptäcka att jag mår lite bättre idag. Det har varit blåsigt (torrt) och soligt och skönt ute och det verkar som att även ”jag” gillar det.

•Att upptäcka att jag för första gången på två veckor kan hoppa! Ljuva lycka!
Försök själv att inte böja tårna åt nåt håll och hoppa rakt upp så förstår du vad jag menar.

•När man har sådana fina arbetskamrater som erbjuder sig att följa med en när man ska åka på svåra läkarbesök.

•När ens chef bjuder på en rolig historia om röntgenapparaten man snart ska igenom själv, så man kiknar av skratt! Jag kommer förmodligen aldrig ta mig igenom den där manicken utan att tänka på det. Kommer säkert bli skakiga röntgenbilder! :)

Det finns fördelar med allt, till och med sjukdom. Man lär sig mer än tidigare att uppskatta ögonblick. De där just-nu-tillfällena är så viktiga, framför allt de som känns bra men överhuvudtaget blir de tydligare.
Det kan vara lukten av något eller kramar! Åh, kramar är det bästa som finns nu.
Det kan vara känslan av en mjuk filt mot väldigt känslig hud, att vakna och inse att man inte vaknat en enda gång under natten, att orka arbeta en hel dag, att kunna ta en promenad i sval kvällsluft, se en film hemma i soffan ihop med kärleken eller lyfta en full vattenkokare med bara en hand utan att spilla något.

Just nu behövs det inte stora grejer alls för att göra mig glad.
Kommer du själv ihåg att lägga vardagsgnället bakom dig ibland och njuta av nuet? Eller kanske är du redan en sådan som ser det lilla i det stora och blir glad för allt möjligt?

Dela på Facebook|Twittra|Maila länk|Kontakt
 • torsdag, februari 3, 2011 - 21:09

  Miss E - Jag blir glad av att läsa att du mår bättre :-) Jag tyckte att det lät väldigt fint med kärleksdikten från P – du har en fin man där. Själv blir jag också glad av kramar, av Grefven (det räcker med att titta på honom och hans söta rumpa), av tidningar, av loppisar, av smycken, av färger osv.ReplyCancel

 • torsdag, februari 3, 2011 - 21:22

  Kicki - Skönt att höra att du mår bättre, vi tänker på dej här hemma. KramarReplyCancel

 • fredag, februari 4, 2011 - 00:07

  Lisa - Tack för din kommentar! Ja just nu är jag väldigt aktiv med tanke på min sjukdom. Jag njuter av varje dag som jag får vara frisk! Har ju haft flera år då jag varken kunnat träna, eller orkat med nånting annat roligt, så nu har jag liksom gått på moln sen förra hösten efter min cellgiftsbehandling!

  Hoppas att dom hittar orsaken till ditt mående också.. Eftersom din syster har SLE så finns ju risken att även du har det, för det ska ju tydligen ha en viss ”ärftlighet”.. (fast ingen i min släkt har haft nåt liknande)ReplyCancel

 • fredag, februari 4, 2011 - 07:25

  Hans - Vad skönt att höra att du haft en bättre dag än vanligt!

  Känner så väl igen mig i det där med att uppskatta de små ögonblicken. Sjukdom är en intensivkurs i mindfulness, helt klart. Inget ont som inte har något gott med sig! Det är visserligen ett fånigt uttryck eftersom det visst finns ont som inte alls för med sig något gott, men här passar uttrycket in bra! :)ReplyCancel

 • fredag, februari 4, 2011 - 09:31

  tess713 - Miss E: Han är fantastisk för mig, han gör mig lycklig!
  Visst är det härligt att kunna låta sig inspireras av så mycket?

  Kicki: Tja, idag är det snarare tvärtom igen men det kändes verkligen bra igår. :)
  Hoppas ni har det fint! Kram

  Lisa: Då hoppas jag de hittar nåt på mig snart så jag kan få en rejäl dos nollställning också! :)
  Innan min syster fick det fanns det inte heller nån i släkten med just SLE, men jag har läst att har man fått en sån sjukdom kan man få fler (det låter väl positivt? ;) ). Kanske fanns det någon annan som vi inte känner till.

  Hans: Det var verkligen skönt, att bara ha dåliga dagar är så nedbrytande så det går inte att förklara.ReplyCancel

 • fredag, februari 4, 2011 - 16:13

  eva marie - Hurra för dig! och hurra för ljuspunkter :D

  MTP att ta tillvara på nuet: Igår var jag och tränade med ett nytt gäng. Bland dessa fanns en tjej på omkring 17 år med en boxer. De fotade dessa väldigt mkt under kvällen och när vi började plcoka ihop brast tjejen ut i gråt och gick sin väg. Då fick jag veta att det var deras sista träning ihop. Hunden har hjärtfel och svimmar så fort den anstränger sig och det finns inget att göra åt saken. Jag tyckte det var så fint av henne att ta till vara på den sista tiden tillsammans – åka och träna – det bästa som de visste ihop. Bara de två ihop med sina vänner. Hitta de sista ljuspunkterna ihop med sin bästa vän. Detta istället för att stänga in sig och gråta. Ha tråkigt.

  Jag tycker att du är så bäst som försöker och är så positiv som du orkar. Går till jobbet. Umgås. Fortsätt så. Jag vill läsa alla dina ljuspunkter! Jag tycker också om din andra blogg. Det får mig att förstå!

  Stor kramReplyCancel

 • fredag, februari 4, 2011 - 19:10

  Tesa - EM: En jättefin (och tragisk) berättelse om hunden! Får en att tänka till faktiskt.

  Du är rätt kul på det viset att du alltid försöker göra saker för att förstå (ungefär som jag själv) och lösa problem. Jag hade utan problem anlitat dig direkt för såväl privat coaching som djurcoaching just för att du verkar vara tämligen utan fördomar och snabbt finner vad som bör fokuseras på. :)

  Personligen gillar jag den här bloggen mest, men det är skönt att ha den andra att häva ur sig allt jobbigt i. Förhoppningsvis blir den så småningom lite mindre arg och istället mer nyanserad och kanske lite mer informativ. När jag rättat mig i ledet… typ. ;)ReplyCancel

 • lördag, februari 5, 2011 - 11:51

  Fina Frun - vad fint du skriver. Tack för en påminnelse om att ta till vara på de små fina sakerna i livet, som egentligen är det enda som betyder något :)ReplyCancel

 • måndag, februari 7, 2011 - 17:13

  sara - vilken himla fin lista. kärleksdikten som ramlade ur boken! åh….
  det finns så mycket att vara glad över trots allt.
  ta hand om dig!ReplyCancel

 • måndag, februari 7, 2011 - 22:31

  Tesa - Fina frun: Tack! :)

  Sara: Dikten var en fin och glad överraskning!
  Ta väl hand om dig du med.ReplyCancel

 • tisdag, februari 8, 2011 - 22:42

  Miss Upsey Daisy - Så fint. Och vad glad jag blir att P gjort det där. Jag skulle vilja träffa dig på något vis snart. Får tänka till. Kramen.ReplyCancel

 • onsdag, februari 9, 2011 - 08:52

  Fina Frun - sv: ja visst blir man arg över att skolan inte tycks tycka att det gör ngt att barnen halkar omkring och skadar sig! Det värsta är att jag kontaktade dem redan för en vecka sedan och varnade för att något sådant här skulle hända…
  ang ””Jennifer” och hennes truliga förhållanden så är det egentligen ännu värre i verkligheten men jag väljer att tona ner det i bloggen.

  Hoppas din hälsa fortfarnade går åt rätt håll, kram!ReplyCancel

 • torsdag, februari 10, 2011 - 19:49

  Daniel - Skönt att du mår bättre!! Positiva listor borde man göra oftare!!ReplyCancel

 • fredag, februari 11, 2011 - 20:59

  tess713 - Miss UD: Han brukar göra sånt ibland, på bemärkelsedagar och så. :)
  Har ni en stund över får ni gärna komma hit. Och kanske kanske kan vi komma till Gbg, men det får kanske fixa till sig i vädret lite först. KramKram!

  Fina frun: Kanske bra att hålla det nedtonat, känns som en delikat story.
  Tråkigt att sonen fick till tandläkaren, hoppas allt löst sig till slut!
  Kram!

  Daniel: Nja, det första är nog att säga för mycket men positiva listor gör en åtminstone gladare! ;)ReplyCancel

Din mail publiceras aldrig öppet. *

*

*