Upptäcka hemmiljöerna i sommar

Semestern i år blir en aning begränsad. Jag ska visserligen ha 4 veckor på raken för andra gången i mitt liv (jag brukar alltid ha 2 eller 3 annars) men det blir inga flera veckor i Värmland som det brukar, eller några utlandssemestrar. Det sätter nämligen mitt varannveckas provlämnande-schema stopp för. Istället får det bli Värmland under veckan (tja 1 1/2 vecka går kanske) som jag ska fotografera bröllop och i övrigt kanske nån helgtur nånstans i landet och dagsturer i omgivningarna här hemma på västkusten.

Fast det kanske vore trevligt det med som omväxling? Jag har faktiskt ännu inte hunnit se vare sig Smögen, Grebbestad, Hunnebostrand eller nån av de andra kustorterna nedåt landet sommartid (bara vintertid konstigt nog) under de 11 år jag bott här. Det är nästan pinsamt.

Inte heller har jag åkt nån båt än, vare sig med privat ägare eller nån av de större rundtursbåtarna. Och hur länge sen är det inte vi strosade runt på Göteborgs gator en dag, fikade på nån uteservering, shoppade med nån kompis, tog en runda på Stångehuvud (har av förklarliga skäl inte riktigt orkat det sista tiden men det får det bli ändring på), gjorde en fototurné som man alltid gjorde förr när man satte sig i bilen och körde en dag eller två, eller ätit nåt gott på byns bättre uteserveringar en ljum sommarkväll ihop med vänner.

Nä, det finns nog att göra i sommar ändå trots allt, upptäcka hemmiljöerna bland annat.

Dela på Facebook|Twittra|Maila länk|Kontakt
 • lördag, juni 11, 2011 - 12:12

  Katarina - Visst är det konstigt att man blir så hemmalat? Jag kan fler undangömda charmiga ställen i London och Köpenhamn än i Stockholm. För att tala om alla muséer man borde besöka oftare. Och Stockholms skärgård har jag knappt besökt alls.

  Jag tror du kommer få en härlig semester med massor av ögonöppnande upplevelser. Du bor ju på Bästkusten trots allt. :-)ReplyCancel

 • lördag, juni 11, 2011 - 15:52

  Lisa - Ja är det inte bättre innan helgen är slut så måste det ju vara nåt annat än magsjuka iaf…ReplyCancel

 • torsdag, juni 16, 2011 - 14:45

  mattias - Det blir en tur ner till Österlen i sommar :-) Kameran åker med naturligtvis. Sen så passar man på att åka hem lagom till Kiviks marknad börjar :-DReplyCancel

 • fredag, juni 17, 2011 - 17:11

  Miss Upsey Daisy - Hoppas vi kan ses på något vis. Det vill jag.ReplyCancel

 • måndag, juni 20, 2011 - 06:37

  tess713 - Katarina: Ja, det är lustigt att man inte tagit reda på mer om hemorten.

  Lisa: Hoppas du slipper det iallafall.

  Mattias: Österlen låter inte fel, och absolut inte med en kamera.

  Miss UD: Tycker jag absolut att vi ska försöka göra.ReplyCancel

 • måndag, juni 20, 2011 - 20:52

  Micke - Ni bor i ett så fint område, hur mycket som helst att uppleva i närområdet. Blir det en fin sommar kan det knappast bli bättre! :)ReplyCancel

 • torsdag, juni 30, 2011 - 06:40

  tess713 - Micke: Visst är det fint! Men som alltid, man blir hemmablind efter ett tag.ReplyCancel

Din mail publiceras aldrig öppet. *

*

*