Tankebubbla på väggen

Jag fann en fin idé på en av alla dessa inspirationsbloggar jag följer. Det var Alcro som hade en bild på en magnettavla i form av en tankebubbla och jag tänkte att den vill jag ha på kontoret, vad fint att kunna fästa alla sina tankar och grubblerier och allt jag finner inspirerande på det viset! Så jag plankade idén och blev klar idag.

Min tankebubbla är gjord på frihand (på gott och ont), först skissade jag upp den med blyerts.

Sen målade jag med magnetfärg.

Därefter på med färgen. För att vara målad på frihand blev den ändå rätt ok tycker jag! Jag använde sådana här skumgummirollers 10 cm och små penslar.
För att få ett någorlunda vettigt fäst behövs minst 3 strykningar magnetfärg, jag hade nog gärna gjort en 4:e också om färgen hade räckt för det går inte att hänga för tunga saker eller tjockt papper när den sen blivit övermålad med den riktiga färgen.

Det här är ju en perfekt grej egentligen, och vill man inte använda en tankebubbla kanske ett utrops- eller frågetecken, en dödskalle, elefant eller nån annan fin figur passar bättre?

Dela på Facebook|Twittra|Maila länk|Kontakt
 • onsdag, juli 27, 2011 - 22:32

  Katarina - Blev ju snyggt! Kul idé.ReplyCancel

 • torsdag, juli 28, 2011 - 00:10

  HH - Det blev ju jättebra och känner jag dig så kommer du behöva måla ett par moln till för att kunna fylla alla dina ideér och tankar. Du får göra några Pholman-bilder som du kan sätta på väggen, sol=jag är på strålande humör, regn=lite hängig och blixt=stay the f*ck away! :)
  Jag hade en gång en idé att måla ett motiv med ”svart tavel” färg så man kunde skriva och klottra med kritor men det var rätt dyr färg så det blev massa små griffeltavlor istället. Nu hänger en stor griffeltavla i entrén och där står det nog ”glad sommar”..från förra sommaren :)ReplyCancel

 • torsdag, juli 28, 2011 - 08:51

  eva marie - Hur läckert som helst! Jag längtar till den dag vi också har en arbetsrum jag kan piffa till *drömmer* stor kram!ReplyCancel

 • torsdag, juli 28, 2011 - 09:39

  Miss E - Jättefräckt! Verkligen en välsnodd idé :-)ReplyCancel

 • lördag, juli 30, 2011 - 23:29

  tess713 - Tack tack! :)

  HH: Haha, jag har faktiskt en extra kapaskiva för att göra ordentliga mood boards på också men den får nöja sig med att stå lutad på golvet. ;)ReplyCancel

Din mail publiceras aldrig öppet. *

*

*