Vårruset 2012

I morse läste jag en kort men träffande artikel i Ny Teknik: Så här botar du uppskjutarsjukan.
Jag hade lite bråttom så jag skummade bara igenom den men ja… det är lätt att skaffa sig en sån sjuka, särskilt under vintern tycker jag.

På vägen i bilen till jobbet så pratade jag och min samåkarkompis om träning och jag sa att jag borde börja styrketräna men vet ju inte hur mycket jag kan ta i än och yadiyadi. Då sa han ”att nånstans får man ju börja”. Han är en van idrottare, det är inte jag. Han vet hur han ska göra för att ta upp tråden igen efter ett längre träningsuppehåll. Jag har ingen aning. Och speciellt inte nuförtiden, allt jag gör i form av träning verkar falla pladask, kroppen slår tillbaks och jag blir lite rädd. För eventuella konsekvenser.
Men visst fungerar det så, nånstans måste jag ju börja. Börja våga. Ta steget och prova. Det gäller i såväl arbetsliv, privatliv som när det handlar om ens egen hälsa. Det är bara det att jag tycker det är lättare i arbetslivet, svårare när det kommer till hälsan.

I fjol, när jag låg och knappt kunde röra mig ordentligt på flera månader lovade jag mig själv att om jag kom levande ur det som hände, så var min önskan och ett mål att kunna springa igen. Ha! Jag, springa? Ja. Jag hade vid tidpunkten inte så många fler önskningar faktiskt, förutom att överleva och bli smärtfri, och en av dem var att springa.
Så jag har faktiskt all orsak i världen att inte vara rädd, att våga leva, att fortsätta få vara så frisk som jag är nu, att kunna röra på mig. Det är rätt fantastiskt när man tänker på det. Jag kan röra mig, det var inte helt självklart för ett år sen.

Och jag vill fortsätta vara frisk för att kunna umgås med nära och kära och alla andra underbara människor jag möter varje dag, fotografera, resa, höra musik, läsa, skapa, uppleva saker. Och må bra. Att få göra allt sånt som gör mig lycklig.

Morgonens små händelserna har legat och gnagt i bakhuvudet hela dagen och på eftermiddagen letade jag rätt på mailet jag fick för några dar sen, och så anmälde jag mig till Vårruset 2012.

Ikväll startade jag med en liten promenad. Lika bra att sätta igång direkt. Det är dags att bli frisk från uppskjutarsjukan.

Dela på Facebook|Twittra|Maila länk|Kontakt
 • måndag, januari 30, 2012 - 23:49

  Mrs E - Härligt! Det är rätta takter tjejen! KramReplyCancel

 • tisdag, januari 31, 2012 - 00:30

  Ida - Jag är också anmäld :) Hejja oss!!ReplyCancel

 • tisdag, januari 31, 2012 - 00:54

  Jo - Heja! Jag skulle inte ge mig på en sådan sak, men hatten av för dig som vågar! :)ReplyCancel

 • tisdag, januari 31, 2012 - 08:40

  Lisa - Härligt !!! Kör hårtReplyCancel

 • tisdag, januari 31, 2012 - 21:05

  tess713 - Tack alla!
  Jo: Jodå, det skulle du allt! Man får ju gå också. Om man vill (tur för mig!). ;)ReplyCancel

 • fredag, februari 3, 2012 - 14:27

  Fina Frun - Det glädjer mig att läsa att du mår så mycket bättre nu. Jag minns hur det var för ett år sedan… Jag håller tummarna hårt för att det går bra med träningen!ReplyCancel

 • lördag, februari 4, 2012 - 20:11

  tess713 - Fina Frun: Det var tufft, håller också tummarna att det ska gå bra! :) Hoppas allt är bra med dig!
  KramReplyCancel

Din mail publiceras aldrig öppet. *

*

*