Drömmar kan bli verklighet

Från det att jag var tonåring och började tänka på att flytta hemifrån har jag drömt om att få bo i en gammal skola. Köpa och restaurera, ha stora rum att gå loss med kreativiteten på. Och sen även att ha som arbets- och kreativt rum, som stora vardagsrum, bygga ett jättekök. Drömmarna var vilda, och ganska orealistiska enligt många men sån har jag alltid varit. En drömmare.

Tyvärr var alla sådana skolor redan upptagna av andra, men på 90-talet kom en ny boom och det var många av de mindre bygdeskolorna som slog igen pga ekonomi. Men jag bestämde mig istället för att lämna Värmland (där det finns rätt gott om sådana gamla skolor ute i skogarna) och flyttade till västkusten, jobbade som en galning och bodde i en liten etta och fortsatte drömma.

Men nånstans i livet bestämde jag mig för att drömmar är till för att göra verklighet av, hur orealistiska de än kan se ut. Och de senaste åren har jag jobbat hårt för att det ska bli så!
Dock trodde jag aldrig att vi skulle springa på en gammal skola vid det här laget. Inte heller trodde jag att den skulle vara bevarad fortfarande som skola, orörd, att vi dessutom skulle vinna budgivning och bli ägare till den!

Sådana planer jag har för vårt nya hus, P är helt förtvivlad men låter mig ändå hållas! Det kommer bli helt galet mycket att göra (och kostsamt) eftersom det är ett riktigt monsterprojekt, men jag ser verkligen fram emot det.

Och jag hoppas vi kommer få massor av besök av släkten, vänner och även kunder när jag väl är klar med den biten. ;)

(Bilderna kommer från mäklaren)

Dela på Facebook|Twittra|Maila länk|Kontakt
 • lördag, september 15, 2012 - 21:35

  Jo - Men åh, vad roligt! Ser fram emot trevliga spelkvällar i skolsalen! :)
  Stort grattis!!ReplyCancel

 • lördag, september 15, 2012 - 21:41

  EM - Verkligen superfint! <3ReplyCancel

 • söndag, september 16, 2012 - 02:40

  Simon - Jättehäftigt! Lova att hojta till om ni behöver en extra hand vid renoveringen! Och grattis!!!ReplyCancel

 • söndag, september 16, 2012 - 09:27

  Mrs E - Trots att jag precis just nu sitter i mitt eget renoveringshus blir jag lite avis – så coolt med en gammal skola. Det kommer bli så läckert och jag är så glad för er skull! Vilket underbart drömprojekt! Lycka till och vi måste definitivt träffas och utbyta renoveringsidéer och lite renoveringsklagan. Kram och grattis till er båda igen!ReplyCancel

 • söndag, september 16, 2012 - 12:46

  Therese - Tack alla!
  Självklart kan vi ha spelkvällar i skolsalen, perfekt när vi är många! :)

  Simon & EM: Ja gärna! Ta med er djuren, de får gott och väl plats på de nästan 3000 kvm tomt som finns!

  Mrs E: Ja det är coolt och samtidigt lite skrämmande! Stort, dyrt, mycket att göra… men det ska bli superkul! Ser fram emot att dela idéer!ReplyCancel

 • måndag, september 24, 2012 - 20:52

  Katarina - Men vad kul!

  Blir det renoverings- och inredningsblogg här nu då?ReplyCancel

Din mail publiceras aldrig öppet. *

*

*