Oväntat

Oväntat är det att upptäcka efter den här helgen hur mysigt jag faktiskt tycker det är att få gå runt och påta i trädgården. Visst gillar jag just biten där jag sitter och planterar blommor eller kryddor i krukor bäst, men även att få gå berserk på kirskålen och alla gamla perenner som står i vägen för allt nytt som vill se ljuset är befriande på nåt vis. Och det ger oväntat nog väldigt mycket träningsvärk i armarna…

Oväntat är att få den absolut högsta gilla-mängden på ett inlägg här på bloggen nånsin, Fantastiska människor har nått över 380 gillanden! Jag blir glad. Och jag törs nästan lova att de som bilderna handlar om också blir väldigt glada, för en del är det ett rent helvete att behöva leva med en sådan här sjukdom. Och det syns inte, och för en utomstående kan det även vara svårt att förstå hur illa det ibland är.

Det var oväntat att Fröken Bus är en sån tamråtta till katt, att hon inte ens klarade sätta en kastrerad hankatt på plats (om än en extremt stressad sådan), och vi nu får se oss om efter ett enklare alternativ som hennes kompis. Jag tänker ökenråtta. Eller sköldpadda, kanske en liten hund. För till och med hunden som hälsade på senast gjorde henne mindre rädd än den här hankatten. Fast sköldpaddan äter hon förstås inte upp i första hand. Eller hunden heller hoppas jag, det vore hiskeligt oväntat!

Oväntat var det att upptäcka att jag verkligen gillar mina senaste bilder från fotograferingen i Grebbestad tidigare i veckan. I vanliga fall hittar jag nästan alltid något jag kan tycka borde ha blivit bättre, borde ha gjort annorlunda, borde… och det kanske det gjorde denna gången också men, det kändes så rätt! Jag önskar jag kunde lägga ut nåt men det får komma senare, efter att de släppts.

Oväntat är att få en dikt från oväntat håll.

Oväntat men välkommet var plötsligt fikabesök av nya ansikten. Älskar ju träffa nya människor!

Oväntat var det att det kan hända så många oväntade saker under en veckas tid. Trots att jag till största del suttit instängd på kontoret och knappt haft tid att göra annat än att sova och jobba. Det är bara att inse, det händer något varje dag, oftast alltid något som är lite extra värt att komma ihåg.

Dela på Facebook|Twittra|Maila länk|Kontakt
  • måndag, maj 20, 2013 - 10:00

    Mrs E - Härligt med så många positiva oväntade saker som händer :-) jag ser verkligen fram emot att få se ert underbara skolhus i sommar.ReplyCancel

  • måndag, maj 20, 2013 - 22:21

    Jo - Vad härligt med så många oväntade bra saker! :)

    Jag förstår dig när det gäller det där med trädgården. Och jag förstår verkligen människor som har varit sjuka och som säger att trädgården har räddat dem. Att gå loss på kirskål och rycka som besatt är ett bra sätt att avreagera sig på! Att pyssla med små ängsliga frösådder är ett bra sätt att fokusera på något annat än jobb/tråkigheter/you name it. Att upptäcka att det man sår och planterar utvecklas och spirar är uppiggande och gör en glad. Kort sagt: Trädgården är fantastisk! Och då har jag inte ens nämnt det där med att bara sitta i den och njuta! :DReplyCancel

Din mail publiceras aldrig öppet. *

*

*