20 seconds of insane courage

“Sometimes all you need is 20 seconds of insane courage, and I promise you something great will come of it.” 
—We Bought A Zoo.

I helgen var jag i Stockholm på en workshop i resereportage/reseporträtt för Jens Lennartsson tillsammans med 9 andra fotografer. Det blev lite av en resa i sig själv där jag fick ta tag i mina egna ”rädslor”. För många gånger är det någon slags rädsla som är hindret mellan mig själv, och en riktigt bra bild.
Jag har väl egentligen aldrig haft några problem med att prata med andra, men just den här kontakten med vem som helst på stan, där jag dessutom inte bara frågar efter vägen utan lär känna någon är ovant. Och det var det nog för oss alla. På lördagen gick vi därför ut på stan, två och två och peppade varann att gå fram till någon, och så pratade vi med, och fotograferade människor i centrum. Strax innan vi gick ut kom jag att tänka på citatet från filmen We bought a zoo. ”All you need is 20 seconds of insane courage”. Och tog fasta på det.

Några sa nej. Men ännu fler sa ja.
Hur det var? Utvecklande! Och beroendeframkallande.

Lite olikt andra workshops fick vi hemläxa (som skulle göras ensamma denna gång) efter första dagen. Ett bildreportage om en plats. Då jag bodde centralt i Kista hos vänner (som i sig är en helt egen väldigt intressant samling människor) bestämde jag mig för att göra mitt jobb där. Och det gick väldigt lätt att ta kontakt. I Kista trivs människor från många olika länder och kulturer oavsett om de kommer därifrån eller inte. Så otroligt många personligheter och de tar sig tid för en fika, för familjen och för sina vänner som de träffar där. Men även för en pratstund och för att bli fotograferade.

Det här är några av bilderna som kom till under helgen.
Jag har även lovat mig att använda de där 20 sekunderna med mod lite oftare, även i andra situationer.

Dela på Facebook|Twittra|Maila länk|Kontakt
  • tisdag, juni 11, 2013 - 09:20

    Mrs E - Härliga bilder! Ja, det där med att våga oftare hade varit bra. Heja dig som mötte lite rädslor :-)ReplyCancel

  • tisdag, juni 11, 2013 - 20:45

    Therese - Tack! Ja, det var en utmaning, men en väldigt rolig sådan. :)ReplyCancel

Din mail publiceras aldrig öppet. *

*

*