A week in France

I förra veckan var vi i Frankrike, för att fotografera Clique-katalogen för New Wave (där jag är anställd).
Det drog ihop sig ordentligt med tiden men efter ett tips hamnade vi till slut på ett B&B, inhyst i ett slott i Murviel Les Béziers, en medeltida by i Languedoc.

Det blev en ganska tuff vecka med väldigt långa arbetsdagar i värmen och för lite sömn, men vi hade riktigt kul ihop och vilket vackert ställe! Jag kan förstå folk som bara kastar loss hemma i Sverige och flyttar ned. Slottet (Chateau de Murviel) och rummen är superfina och Sinéad som har B&B:t kommer från Irland och har doktorerat i medeltidshistoria, otroligt kunnig, rolig och inspirerande och äger förmågan att trollbinda folk med berättelser. Jag tror vi allihop blev lite kära i henne och hade det funnits mer tid hade vi lätt kunnat sitta och lyssna på ännu fler historier om området. Ett perfekt ställe för bröllop förövrigt!

Det blev helt klart ett äventyr där vi åkte runt en del bland byarna och fick se många fina miljöer, och dessutom prova lite olika mat på olika restauranger som Sinéad hjälpte oss att boka. Och överallt var alla väldigt vänliga (helt tvärtemot vad ryktet berättat om fransmän).
Definitivt ett ställe jag rekommenderar andra att besöka, och som jag själv ska besöka igen, fast ihop med min man. Hyra en bil, besöka vingårdar, åka runt mer, ta en tur till havet och kanske komma ännu lite närmare inpå.

Translate:
Last week we were in France, shooting the images for Clique Catalogue, New Wave.
Finally, after searching for somewhere to stay, we decided to go for a B&B at Chateau de Murviel in the village Murviel Les Béziers.
Lots of work and very little sleep but I think we all loved it! Such a beautiful place! I’d love to shoot a wedding there, so if you’re going – call me!
The castle and the rooms are great, and I think all of us fell a little bit in love with Sinéad that runs the B&B. A very inspiring woman, caring, funny and sure knows how to tell stories. She also booked the restaurants for us in the evening, so we got to try different food at different places. All very good.

I definitely recommend going there, hire a car and visit all the places and villages, stay at the castle and get inspired by Sinéad herself.

Dela på Facebook|Twittra|Maila länk|Kontakt
 • onsdag, september 4, 2013 - 20:30

  Ingemar Kristiansson - Mycket snygga bilderReplyCancel

 • onsdag, september 4, 2013 - 23:17

  Therese - Tack! Det var fantastiskt fina miljöer så det fanns inga problem att hitta motiv.ReplyCancel

 • söndag, september 8, 2013 - 11:04

  Miss Upsey Daisy - Frankrike är fint och innehåller allt, stränder och alper.ReplyCancel

 • tisdag, september 24, 2013 - 18:52

  Elisabeth - Åh! Min fina by – tänk att ni hittade hit också!
  På slottet bodde vi för två år sedan, när vi första gången såg det vinbondehus som nu är vårt. Då hade slottet andra ägare, med madame som var svårt cancersjuk och sedan avled. Det var tungt för dem att sköta verksamheten då. Tror jag får gå upp och skaka tass med Sinéad – hon låter intressant!
  Själv kan jag inte få nog av alla vyerna och allt spännande som händer i byn. Såg ni till exempel alla dockorna? De har sin egen alldeles fantastiska historia. A bientôt!ReplyCancel

 • fredag, oktober 25, 2013 - 01:16

  Therese - Miss UD: Ja verkligen fint!

  Elisabeth: Gör det, vi älskade henne! Jag läste lite recensioner på nätet men det var först efter att jag bokat och haft kontakt med henne som tur var, och vi var många som fick ett otroligt positivt intryck av henne redan från början. Hon ÄR slottet just nu! :)

  Och dockorna såg vi såklart, fick även berättelsen om dem! :)
  Ha det fint!ReplyCancel

Din mail publiceras aldrig öppet. *

*

*