Vinterljus och jakten på inspiration

Jag har famlat runt i funderingar och lite allmän apati och undrat hur jag ska hitta inspirationen så snabbt som möjligt efter en otroligt fulltecknad höst med så många intryck från människor, jobb och annat som hänt. Jag har saknat att skriva, det var så länge sen jag skrev något meningsfullt, där jag känt att jag kunnat ge utlopp för allt jag tänker. Jag har också saknat att få använda pennor och penslar, att få gå loss på en canvas (inte för att jag ”kan” utan för att det är så otroligt befriande att få jobba med händerna), i ett ordentligt renoveringsprojekt eller bara ägna mig åt att träna, något fysiskt. Nu har det funnits såpass mycket att göra hela tiden ändå att det inte blivit något av det här än, men för att få lite ro är det nog dags. Och jag ser fram emot nu när bröllopssäsongen sätter igång med alla härliga brudpar för är det nåt som ger massor med energi, så är det bröllop!
Förutom detta har jag också ägnat en del tid åt att forma mig själv och det jag gör, och det kommer ske en del förändringar, bland annat här på hemsidan nu i vår.

När jag och Ida skulle plåta visste jag ungefär hur jag ville fånga det även om det inte går att förklara eller ge uttryck för just där och då. Vintertid är min sämre årstid för att fota så jag borde åka utomlands, plåta i Sydafrika, nånstans i Australien, södra USA eller nåt annat ljust och trevligt land. Men, samtidigt är det en utmaning att jobba med ett snabbt försvinnande fönsterljus i en lätt kylig lokal, och med en trasig bakgrund och jag gillar att jobba under den typen av press. Det fyller sitt syfte ibland. Det, inspiration från filmens värld och en och annan duktig porträttfotograf fick hjälpa till på vägen.

Foto: Therese Nilsson
Modell: Ida Söreklint

Dela på Facebook|Twittra|Maila länk|Kontakt

Din mail publiceras aldrig öppet. *

*

*