Alice i underlandet & kreativ kramp

Äntligen kan jag få visa upp resten av bilderna från Alice i underlandet-plåtningen som vi gjorde i somras!
Vi (Annelie, Madelene och jag) gjorde en 50-talsinspirerad plåtning där vi upptäckte hur bra vi arbetade tillsammans och vi blev supernöjda med bilderna, så det dröjde inte länge innan vi planerade ännu en, med Alice i underlandet som tema.
Vi spånade lite över fb, planerade rekvisita, letade i egna gömmor och köpte från loppis, lånade prylar av släktingar, bakade muffins och lyckades hitta en helg vi alla kunde.
Det blev en riktig lyckad heldag, hemma i vår trädgård när rapsfälten runt om stod i gulaste blom och jag gick snabbt igenom de flesta bilder efteråt och gjorde iordning några som visades. Det kändes riktigt bra!

Och då kom den. Den kreativa krampen. Jag hade en vision men kom inte ända fram när jag började jobba med bilderna. Jag försökte förklara det med att jag hade väldigt mycket att göra (och det hade kanske inverkan), och jag valde att lägga all energi på jobb-jobbet och bröllop- och porträttfotograferande, och att greja med huset.

Vi har alla olika steg i vår utveckling inom karriären, idrotten, kreativiteten. Och med det här projektet (och ytterligare ett par privata projekt) hade jag hamnat i det där vakuumet som bildas mellan vad jag kunde åstadkomma och den förväntan jag egentligen hade. Det var bland det mest frustrerande jag varit med om, och en blandad känsla av att stå still och av misslyckande, och jag började bli orolig att det skulle sprida sig som ett virus till allt annat jag gjorde.

Det tog sin lilla tid och några frustrerade försök, innan jag valde att istället acceptera det som något bra, något positivt som betydde att jag var på väg till nästa nivå, och att jag dessutom själv kunde se kritiskt på det jag skapade och samtidigt bedöma när det lyckats. Det betydde även att jag kunde ställa ännu högre krav på mitt eget arbete innan jag släppte det till andra.
Sen var det bara att vänta. Låta sig inspireras av allt som händer runt om, av andra människor, av deras arbete, av att låta tankarna få vandra fritt och skapa, utan (mitt eget) krav. Och plötsligt släppte blocken.

Skulle det hända igen, vet jag nu hur jag ska göra, och att det innebär något bra. Go with the flow.

Ett stort tack till alla inblandade, för sjukt bra samarbete men även för att ni tålamodigt väntat. <3

Modell Alice: Madelene Häggström
MUA/hår och The Mad hatter: Annelie Nilsson
Fotograf: Therese Nilsson

 

Teamet: Annelie, Robin, Madelene och Pär. Jag själv står som alltid bakom kameran.

Dela på Facebook|Twittra|Maila länk|Kontakt
  • fredag, april 4, 2014 - 14:00

    Sarah Beth Tapanes - Oh my goodness- LOVE this so much! So whimsical and dream-like. Amazing amazing work!ReplyCancel

  • fredag, april 4, 2014 - 16:21

    Brea - Wow! This shoot is so dreamy and the photos are just stunning!ReplyCancel

  • fredag, april 4, 2014 - 23:58

    Nastja - AMAZING! :) these pictures look so magical.ReplyCancel

Din mail publiceras aldrig öppet. *

*

*